FDM tehnologija

Termoplasti produkcijskega razreda za tiskanje trpežnih in obstojnih kosov, ki so natančni in ponovljivi.

Nešteto možnosti s ciljnim nalaganjem


FDM tehnologija deluje po principu ciljnega nalaganja materiala v plasteh. 3D tiskalniki, ki delujejo s to tehnologijo, segrevajo termoplastičen material v delno tekoče stanje in ga nalagajo glede na pot določeno z računalnikom.

Plastični material se z zvitka odvija v brizgalno glavo, kjer se stopi do poltekočega stanja. Glava je pritrjena na mehanizem in se pomika v X in Y smeri. Stopljen material skozi majhno šobo v tankih plasteh nalaga na pladenj, ki se pomika v Z smeri. Plastika se v trenutku, ko je izbrizgana, strdi in se sprime s prejšnjo plastjo.

FDM uporablja dva materiala za izdelavo 3D kosov. Uporablja modelni material, ki gradi končen kos, in podporni material, ki deluje kot začasna struktura, ki pomaga pri držanju kosa in ga po končanem postopku odstranimo (odlomimo ali raztopimo, če je topljiv). Takoj po odstranitvi podpornega materiala je kos pripravljen za uporabo.

Prednosti FDM tehnologije

  • čist, enostaven in pisarni prijazen proces 3D tiskanja,
  • odpornost na vročino, kemikalije, vlažno in suho okolje ter mehanske napore,
  • topen podporni material omogoča izdelavo kompleksnih oblik z vdolbinami, zarezami in loknjami.

Potrebujete material?

Z našo pomočjo izberite najustreznejši originalni material za vaš naslednji projekt. Vsi materiali v naši ponudbi so originalni, zato boste z njimi vedno dosegli najboljši možen rezultat.

Pošljite povpraševanje