3D tiskanje kot tehnološka podpora proizvodnji

V sodobni proizvodnji je 3D tiskanje postalo prakticno nepogrešljivo saj zagotavlja cenovne in casovne prihranke, hkrati pa omogoca izdelavo specificnih orodij in pripomockov, potrebnih v najrazlicnejših oddelkih in fazah proizvodnje.

Napisal Robi Rep, 12.02.2018 v Članek

Uporaba tehnologije 3D tiskanja se od odkritja strmo vzpenja predvsem na področju hitrega prototipiranja, po nekaterih napovedih pa bo čedalje bolj prisotna tudi na področjih izdelave kalupov in orodij ter neposredne digitalne proizvodnje. 

V proizvodnih podjetjih 3D tiskanje lahko pomaga pri optimizaciji proizvodnega časa, zniževanju stroškov in spodbujanju kreativnosti. Pogost primer uporabe tiskalnikov je izdelava šablon in pritrdil. Za razliko od CNC strojev se pri uporabi 3D tiskalnikov namreč cena in porabljen čas ne povečujeta skupaj s kompleksnostjo zasnove kosa. Fleksibilnost 3D tiskanja tako omogoča praktično neomejeno prilagajanje in optimizacijo šablon, pritrdil in držal specifičnim situacijam v proizvodnem procesu.

Prenesite celotno študijo

Oznake:

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.