Pisarni prijazno tiskanje kovin

23.02.2018 -
Desktop Metal Studio System je celostna rešitev za samostojen tisk kompleksnih kovinskih kosov s principi delovanja, podobnimi varni in razširjeni tehnologiji FDM. 
 
Studio System omogoča 3D tisk brez zdravju škodljivega prahu in laserskih žarkov, kar pomeni, da je varen in primeren za uporabo tudi v čistem, pisarniškem okolju. Sistem poleg tega za svoje delovanje potrebuje zgolj električni in internetni priključek.
 
Desktop Metal Studio System je sestavljen iz treh, s programsko opremo v oblaku povezanih delov, ki avtomatizirajo 3D tisk. 
 
 
 
 
3D tiskalnik podobno kot FDM tiskalnik iztiska material v obliki kovinskih palic, kar v primerjavi s tehnologijo, ki uporablja material v prahu, ne predstavlja tveganja za okolico. Natančnost 50 µm in velikost tiska 30 x 20 x 20 cm (š, v, g).
 
Ločevalna kad z raztaplanjem osnovnega veziva pripravi zelene kose za sintranje. Zasnova kadi zagotavlja nizko stopnjo emisij, ki ne zahteva prezračevanja in je primerna za uporabo v pisarni. Sistem samodejne destilacije tekočine in recikliranja pomeni, da topila ni potrebno dodajati po vsakem ciklu.
 
Peč omogoča popolnoma avtomatsko sintranje industrijskega razreda, ki jo je zaradi kompaktnih dimenzij mogoče spraviti skozi vrata praktično vsake pisarne. Vgrajenoi temperaturni profili zagotavljajo optimalnodelovanje in enoakomerno segrevanje in ohlajevanje.
 
 
        
 
 
Proces tiska z Desktop Metal Studio System je enostaven. Programska oprema na podlagi CAD ali STL datotek pripravi vse potrebno za tisk. Tiskalnik nato z iztiskanjem kovinskih palic natisne kos, ki ga s topilom v ločevalni kodi pripravimo na sintranje. V peči se nato kos segreje do temperatur, pri katerih se odstrani preostali vezivni material in se kovinski delci zlijejo med seboj. 
 
Po končani strojni fazi tiska ostane le še ločitev podpornega materiala od končnega kosa, kar je zaradi posebnega keramičnega sloja , ki ga Studio System naloži na podporni material, mogoče enostavno storiti z rokami.
 
Za 3D tisk s Desktop Metal Studio System je na voljo 6 zlitin, v razvoju pa je še dodatnih 31.
 
V primerjavi s sistemi na osnovi laserske tehnologije je Studio System do 10x cenejša rešitev. 
 
 
 
Želite več informacij? Naši prodajni strokovnjaki so vam na voljo na 01 200 40 50 in 3dtiskalniki@audax.si