Študija primera: Držalo pipete

Robotsko držalo pipete smo v primerjavi s klasičnimi postopki izdelali 70% hitreje in 80% ugodneje.

Napisal Robi Rep, 29.03.2018 v Študija primera

Uporaba 3D tiskalnikov v primerih, ko je potrebno izdelati specifičen kos, za katerega ne obstaja serijska proizvodnja, je cenovno in časovno izjemno smotrna odločitev. To se je pokazalo tudi na primeru izdelave robotskega držala pipete za podjetje Albatros pro d.o.o., kjer smo za izdelavo s 3D tiskalnikom v primerjavi s klasičnimi postopki prihranili kar 70% časa in 80% finančnih sredstev.

Za 3D tisk robotskega prijemala smo uporabili čisto in enostavno tehnologijo FDM, ki z dodajanjem modelnega in podpornega materiala omogoča izdelavo kompleksnih oblik z vdolbinami, zarezami in luknjami. Notranjost držala je zasnovana v obliki satovja, kar pripomore k nižji teži, s tem pa k manjši obremenitvi robota.

Material ASA, ki smo ga uporabili za izdelavo omogoča tisk v ptevilnih različnih barvah, hkrati pa ponuja odlične lastnosti, kot sta mehanska trdnost in UV stabilnost. Topljivi podporni material je mčno olajšal zaključevanje izdelka.

Podrobnosti:

  • Optimizirana notranjost s satovjem.
  • Material: ASA Podporni material: Quick support (topljiv podporni material).
  • Čas izdelave: 5:52 h.
  • Debelina plasti: 0.245 mm.
  • Velikost izdelka: 65 x 65 x 110 mm.

Vas zanima več o možnostih izdelave izdelkov s 3D tiskom v Audaxu? Stopite v stik z nami.

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.