Študija primera: Nosilec antene

V podjetju Vip Virant so s tehnologijo FDM natisnili večjo serijo protoipa nosilca AM, FM in DAB antene z LNA ojačevalcem za uporabo v avtomobilski industriji.

Napisal Robi Rep, 22.02.2018 v Študija primera

V podjetju Vip Virant so s tehnologijo FDM natisnili večjo serijo protoipa nosilca AM, FM in DAB antene z LNA ojačevalcem za uporabo v avtomobilski industriji. Z uporabo 3D tiskalnika je bil tisk večje serije izdelkov v primerjavi s konvencionalnimi načini izdelave cenovno učinkovit in časovno optimiziran.

Podjetje Vip Virant izdeluje vse od specialnih kabelskih sistemov za avtomobilsko industrijo do celotnih sklopov visoko specifičnih tehnologij.

Zahtevnejša oblika s številnimi zarezami, vdolbinami in krivinami z uporabo tehnologije FDM ni predstavljala težav pri tisku.

Podrobnosti:

  • Kompleksna oblika z vdolbinami, zarezami in luknjami
  • Material: ASA
  • Čas izdelave: 2:57 / 13:05 h (1 kos / poln pladenj, 6 kos)
  • Strošek materiala: 10,2 €
  • Velikost izdelka: 182,5 mm x 117,8 mm x 39,4 mm

Vas zanima več o možnostih izdelave izdelkov s 3D tiskom v Audaxu? Stopite v stik z nami.

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.