Študija primera: Ohišje odklopnika

V podjetju ETI so 3D tiskalnik uporabili pri razvoju ohišja odklopnika. S tehnologijo PolyJet in prosojno različico materiala VeroClear so izdelali odličen prototip.

Napisal Robi Rep, 17.01.2018 v Študija primera

V podjetju ETI so 3D tiskalnik uporabili pri razvoju ohišja odklopnika. Uporabili so tehnologijo PolyJet, ki z brizganjem tankih plasti omogoča izdelavo kosov s kompleksnimi oblikami, finimi podrobnostmi in gladkimi površinami, hkrati pa širok izbor materialov in njihovo sočasno uporabo.

V primeru tiska ohišja odklopnika so v podjetju ETI izbrali material fotopolimerni material VeroClear v prosojni različici.

Z natisnjenimi prototipi so v podjetju ETI lahko preizkusili različne lastnosti in funkcionalnost izdelka. Med drugim so preverjali proces montaže, mehanske obremenitve sestavnih delov in dejansko izklopno zmogljivost.

Podrobnosti:

  • Kompleksna površina ohišja s številnimi robovi in gladkimi površinami.
  • Material: VeroClear
  • Čas izdelave: 2 h 39 min
  • Debelina plasti: 0,030 mm
  • Velikost izdelka: 90 x70 x 20 mm

Vas zanima več o možnostih izdelave izdelkov s 3D tiskom v Audaxu? Stopite v stik z nami.

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.