Thule uporablja Nylon 12CF

Moč materiala vodilnemu proizvajalcu strešnih nosilcev thule prinaša finančne in časovne prihranke ter spodbuja inovativnost.

Napisal Robi Rep, 04.04.2018 v Članek

Skoraj ni aktivnega posameznika, ki ne pozna izdelkov podjetja Thule. Vodilni proizvajalec izdelkov za pomoč pri prevažanju je tudi eden najbolj inovativnih in eden takšnih, ki pri zasnovi novih izdelkov uporabljajo tehnologijo 3D tiskanja. 

V podjetju Thule so skladno s svojim inovativnim duhom že zelo zgodaj pričeli z uporabo 3D tiskanja za preverjanje konceptov svojih izdelkov. Kljub temu natisnjenih modelov niso mogli izkoristiti v namen preizkušanja funkcionalnosti in potrjevanja zasnove, saj z obstoječimi materiali ni bilo mogoče poustvariti togosti in moči s karbonskimi vlakni ojačanih delov, ki so sicer izdelani s pomočjo kalupov.

Inženirji podjetja Thule so imeli svoj 3D tiskalnik Fortus 350mc v uporabi 16 do 20 ur dnevno, hkrati pa se je povečevala njihova ekipa, ki je s storitvami 3D tiska podpirala tako matično lokacijo, kot tudi druge proizvodne in razvojne enote.

V Thule so se na podlagi omenjenih okoliščin odločili nadgraditi nabor materialov, ki jih uporabljajo in povečati kapaciteto 3D tiskanja.

Od potrjevanja konceptov do funkcionalnih preizkusov

Skupaj z nakupom novega tiskalnika Stratasys Fortus 450mc so v Thule odkrili razvojni program za material FDM Nylon 12CF, ki je, glede na takratne omejitve pri razvoju, pomenil veliko priložnost. Stratasys je podjetju Thule priskočilo na pomoč s tehnično podporo in nasveti, s katerimi so lahko v Thule nov material preizkusili pri izdelavi svojih prototipov na novem tiskalniku.

Inženir v razvojnem oddelku Thule, Rob Humpries, je dejal, da so z novima pridobitvama v neverjetno hitrem času pridobili dodatno kapaciteto 3D tiskanja, hkrati pa sposobnost funkcionalnega testiranja prototipov, ki sedaj podjetju predstavlja veliko prednost. V podjetju od tedaj raste povpraševanje po prototipih, med katerimi so tudi kompleksni vrtljivi deli, močno obremenjeni mehanizmi in podobni zahtevni kosi, ki si jih prej niso mogli predstavljati v obliki prototipov, natisnjenih s 3D tiskalnikom.

Nylon 12CF se je izkazal za izjemno vzdržljivega v funkcionalnih testiranjih podjetja Thule, ki veljajo za temeljita in zahtevna. Humpries priznava, da so njihova testiranja "brutalna" in ugotavlja, da "nihče ni pričakoval, da bo s 3D tiskom kdaj mogoče izdelati kose s takšno močjo". Njegovi kolegi v podjetju Thule sedaj, ko je jasno, da je material prestal številna zahtevna testiranja, želijo svoje kose čedalje pogosteje izdelovati z Nylonom CF12. 

Prihranek v višini stroška nakupa dveh 3D tiskalnikov

V manj kot letu dni uporabe 3D tiskalnika Fortus 450mc in treh letih uporabe 3D tiskalnika Fortus 360mc je Thule natisnil med 400 in 500 kosov. Humpries ugotavlja, da so v enem letu prihranili 45.000 $ in nepredstavljivo število dni. V primerjavi z možnostjo 3D tiska kosov zunaj podjetja Thule so z uporabo lastnih tiskalnikov prihranili sredstva v višini stroška nakupa dveh 3D tiskalnikov.

Uspešna zgodba, ki so jo s 3D tiskalniki Stratasys in inovativnimi materiali ustvarili v podjetju Thule, jih spodbuja, da že razmišljajo o novih tiskalnikih in priložnostih, ki jim jih ponuja razvoj tehnologije in materialov. 

Želite več podobnih vsebin?

Prejemajte jih neposredno na svoj elektronski naslov! Zaupajte nam svoj elektronski naslov in se pridružite nekaj tisoč inženirjem in drugim bralcem naših e-novic.

S klikom na gumb "Prijavi" se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov naših e-novic. Od slednjih se lahko kadarkoli enostavno odjavite.