PolyJet tehnologija


Kako deluje 3D tiskanje s tehnologijo Polyjet?

PolyJet tehnologija deluje podobno kot Inkjet tiskalniki. Le da namesto brizganja črnila na papir, PolyJet 3D tiskalniki brizgajo plasti tekočih fotopolimerov na delovni pladenj.Tiskalna glava nabrizga trenutni sloj, ki ga utrdi (polimezira) s pomočjo UV svetlobe. Nato se delovni pladenj umakne za debelino sloja navzdol, da tiskalna glava nanese naslednji sloj. Po končani izdelavi se struktura podpornega materiala odstrani z vodnim curkom. Končni izdelek pa je takoj uporaben.

Prednosti PolyJet tehnologije

Izredna natančnost

PolyJet tehnologija izdela zelo natančne prototipe, ki so zaradi tega odlična osnova za dokončanje proizvodov. Njene izredno tanke plasti omogočajo izdelavo kompleksnih oblik, finih detajlov in gladke zaključne površine.

Raznolikost materialov

3D Tiskalniki Objet ponujajo večjo raznolikost v materialih kot katera koli druga tehnologija.Poleg tega so edini, ki lahko med tiskanjem kombinirajo različne materiale na enkrat. 

Izbirate lahko med več kot 100 materiali in kombinacijami, vse od trdnih do gumjastih, od neprozornih do povsem transparentnih in drugo. Bolj kot kdaj koli prej lahko vaši prototipi izgledajo, se občutijo in funkcionirajo tako kot najbolj kompleksni končani proizvodi.


3D tiskalniki s PolyJet tehnologijo:

SLIKE