Študija primera

Študija primera: sistem za merjenje temperature Cordea

V Kolektor Vision so pri razvoju svojega sistema za odkrivanje povišane telesne temperature Cordea uporabili 3D tiskalnik Stratasys uPrint SE+.


Robi Rep, 22.09.2020

branja

Cordea je popolnoma avtomatska, hitra in zanesljiva rešitev za odkrivanje oseb s povišano telesno temperaturo, v sklopu razvoja katere se je pojavila potreba po hitrem prototipiranju izdelkov kompleksne oblike.

Podjetje Kolektor Vision izdelalo zaključne kupole na tiskalniku Stratasys uPrint SE+

V podjetju Kolektor so se pri prvi prototipni seriji odločili, da je optimalna rešitev za izdelavo zaključnih kupol, ohišja črnega telesa in lepotnega okvirja 3D tisk na tiskalniku Stratasys uPrint SE+. Za najboljši izkoristek »build« volumna 3D tiskalnika so v 3D CAD programu Creo kose postavili v sestav, nato pa ga poslali direktno v program Grabcad Print. S tem so dosegli tudi minimalno porabo pladnjev in podpornega materiala.

Skupen čas tiska za izdelavo treh kompletov je bil 8 dni 4 ure in 32 minut. Kosi so bili na koncu še ličarsko obdelani in pobarvani.

Preberite še

Študija primera
Champion Motorsports s pomočjo 3D tiska napada dirkaške zmage

3D tiskanje je inženirjem ekipe Champion Motorsports omogočilo uspešen spopad z izzivi, ki jih postavlja ena od najbolj zahtevnih gorskih preizkušenj, Pikes Peak International Hill Climb.

Študija primera
GKN Driveline s 3D tiskom tudi do 50% ugodnejših proizvodnih orodij

V proizvodnji homokinetičnih in tripodnih zglobov ter polgredi GKN Driveline Slovenija z domiselno uporabo 3D tiskalnikov rešujejo majhne izzive in ustvarjajo občutne prihranke pri izdelavi orodij za proizvodnjo.

Študija primera
Ko potrebujete dodaten CNC stroj, se odločite za 3D tiskalnik

Vsako proizvodno podjetje ima omejene zmogljivosti in z rastjo poslovanja vedno nastane tudi potreba po nakupu novih strojev. A obstoječe vire lahko tudi enostavno razbremenite.